17/12/23

KEEP RUNNING GINGERBREAD MAN


        Στο πλαίσιο της μεγαλόφωνης ανάγνωσης για μαθητές Α΄και Β΄ δημοτικού  και με αφορμή το σχέδιο δράσης για ανάπτυξη του ξενόγλωσσου τμήματος και δημιουργία κουλτούρας ξενόγλωσσης ανάγνωσης, πραγματοποιήθηκε αφήγηση παραμυθιού στην Αγγλική γλώσσα στον χώρο της σχολικής μας βιβλιοθήκης. Η κα Leanne Mc Cormack Φουμάκη δέχτηκε με χαρά την πρόσκληση της εκπαιδευτικού αγγλικών κας Νικητάκη να έρθει στο σχολείο και να διαβάσει στους μαθητές του Α3 τμήματος το παραμύθι με τίτλο "Keep running Gingerbread Man". 


    Η συγκεκριμένη ιστορία επιλέχτηκε λόγω του εθίμου που υπάρχει στην Αγγλία τα Χριστούγεννα να φτιάχνουν και να κερνούν gingerbread cookies. Μιλά για τη δημιουργία του μπισκοτένιου ανθρωπάκου από μια γιαγιά, που τον έφτιαξε για να συνοδεύσει το τσάι της με τον άντρα της. Ξαφνικά το μπισκότο με τη μορφή ανθρώπου ζωντάνεψε, δραπέτευσε από τον φούρνο που η γιαγιά τον έψηνε και από εκείνη τη στιγμή έτρεχε συνεχώς για να γλιτώσει από το ηλικιωμένο ζευγάρι αρχικά και μετά από διάφορα ζώα που συναντούσε στο δρόμο του, τα οποία ήθελαν να τον κατασπαράξουν... "Run, run as fast as you can, you can't catch me, I'm the gingerbread man", τραγουδούσε σε όλη τη διάρκεια της τρελής κούρσας του. 


    Τα παιδιά άκουσαν την αφήγηση και γνώρισαν στοιχεία της αγγλικής κουλτούρας, είδαν βίντεο με το παραμύθι, τραγούδησαν το τραγούδι του. Σαν follow-up δραστηριότητα εμπέδωσης της ιστορίας έπαιξαν ένα ψηφιακό παιχνίδι όπου έπρεπε να βάλουν στη σειρά τις εικόνες της ιστορίας ( https://learningapps.org/watch?v=pbwjpp4wk23 ). Στο τέλος πήραν ζωγραφίες σχετικές με το παραμύθι, που η κα Mc Cormack και ο μικρός Γιώργος Φουμάκης είχαν ετοιμάσει για τους συμμαθητές του. Τους ευχαριστούμε θερμά.




     








    

 

Σχέδια μαθημάτων - Roald Dahl

   Roald Dahl quick bio | LearnEnglish Kids (britishcouncil.org)     Ο Roald Dahl ήταν σπουδαίος Άγγλος συγγραφέας με αξιόλογα βιβλία παιδικ...