21/1/24

Η Δόνα Τερηδόνα και το μυστικό της γαμήλιας τούρτας

    Συνεχίζοντας το πρόγραμμα της μεγαλόφωνης ανάγνωσης,  #diavazo_dynata, οι μαθητές του Α3 υποδέχτηκαν την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου, στον χώρο της σχολικής βιβλιοθήκης, την κ. Άννα Μανιαδάκη, η οποία με πολλή ζωντάνια και παραστατικότητα, διάβασε στα παιδιά το γνωστό παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά: Η Δόνα Τερηδόνα και το μυστικό της γαμήλιας τούρτας.

    Λίγα λόγια για το παραμύθι μας.

    Η Δόνα Τερηδόνα με το όμορφο χαμόγελο, αλλά κακιά και μοχθηρή, απαιτεί καθημερινά από τον καθρέπτη της να της επιβεβαιώνει ότι μόνο αυτή έχει το πιο όμορφο χαμόγελο του κόσμου. Η ιστορία συνεχίζεται, ώσπου μια μέρα. . . η Λουκία, ένα μικρό κοριτσάκι, είναι αυτή που θα πάρει τη θέση της. Η Δόνα Τερηδόνα οργανώνει με το σατανικό μυαλό της πολλά, προκειμένου να χαλάσουν τα κάτασπρα δοντάκια του μικρού κοριτσιού αλλά. . . δεν τα καταφέρνει. Η Λουκία δεν αποχωρίζεται ποτέ την οδοντόκρεμα και την οδοντόβουρτσά της. Πολύτιμοι βοηθοί της; Ο Κ. Πολφός και ο Ποντικοσουταφέρτας με την παρέα του.    

  Με το τέλος της ανάγνωσης ακολούθησαν ευχάριστες προφορικές δραστηριότητες (κουίζ,τοποθέτηση εικόνων της ιστορίας στη σωστή χρονική σειρά, προφορική συμπλήρωση , τύπου κόμικ στα λόγια των ηρώων) όπου τα παιδιά εκφράστηκαν και δούλεψαν ευχάριστα. Ολοκληρώσαμε την παρουσίαση στην τάξη με μια εικαστική δραστηριότητα στην οποία ζωγράφισαν τις τροφές που κάνουν καλό στα δόντια, ανακαλύπτοντάς τες μέσα. . .στη ζούγκλα! 

    Το παραμύθι συνδέθηκε με την παρουσίαση που έκανε στα παιδιά η κ. Μαρία Μιχελακάκη, νοσοκόμα του σχολείου μας, για τα δόντια και τη στοματική υγιεινή.

     Ευχαριστούμε θερμά την κ, Άννα Μανιαδάκη αλλά και κ. Τζένη Πιπέρκου, δασκάλα του σχολείου μας, που βοήθησε στην παρουσίαση της ιστορίας μας.





Σχέδια μαθημάτων - Roald Dahl

   Roald Dahl quick bio | LearnEnglish Kids (britishcouncil.org)     Ο Roald Dahl ήταν σπουδαίος Άγγλος συγγραφέας με αξιόλογα βιβλία παιδικ...