19/3/24

Die Bremer Stadtmusikanten-Δράση ανάγνωσης #ReadWithEurope , #diavazo_dynata

 



   Στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης “Τι γλώσσα μιλούν οι βιβλιοφάγοι;" και του προγράμματος μεγαλόφωνης ανάγνωσης πραγματοποιήθηκε στον χώρο της σχολικής μας βιβλιοθήκης δράση αφήγησης παραμυθιού στα γερμανικά, βασισμένη στο γνωστό παραμύθι των αδερφών Grimm "Οι Μουσικοί της Βρέμης". Τη δράση, η οποία είχε διάφορα στάδια προετοιμασίας και υλοποίησης, οργάνωσε η εκπαιδευτικός γερμανικών του σχολείου μας κα Φουντουλάκη Έφη και συμμετείχαν σε αυτήν οι μαθητές της Στ' τάξης.
    Αρχικά εκπαιδευτικός και μαθητές μίλησαν στην τάξη για την υπόθεση του παραμυθιού και ασχολήθηκαν με το λεξιλόγιο του στην γερμανική γλώσσα. Οι μαθητές βρήκαν πληροφορίες στο διαδίκτυο για τους συγγραφείς.
    Στη συνέχεια παρακολούθησαν στο youtube το παραμύθι σε μορφή τραγουδιού και έμαθαν να το τραγουδούν.
    Έπειτα έκαναν ένα κολάζ από ζωγραφιές, εμπνευσμένες από το παραμύθι και παρακολούθησαν στη βιβλιοθήκη ταινία με την ιστορία στα Γερμανικά και έπαιξαν μουσικές καρέκλες με το αντίστοιχο τραγούδι.
    Μετά τα στάδια προετοιμασίας των μαθητών, πραγματοποιήθηκε η μεγαλόφωνη αφήγηση στα γερμανικά από τον κ.Thomas Krygier, Γερμανό πατέρα μαθήτριας μας. Η προφορά του εντυπωσίασε τα παιδιά που εκτέθηκαν στο άκουσμα της γλώσσας από γνήσιο ομιλητή της.
    Σαν δραστηριότητα εμπέδωσης οι μαθητές έπαιξαν παιχνίδια στα tablets και έλυσαν κρυπτόλεξα.
    Ευχαριστούμε θερμά τον κ.Krygier για την άμεση ανταπόκριση στην πρόσκλησή μας.




      


      












Σχέδια μαθημάτων - Roald Dahl

   Roald Dahl quick bio | LearnEnglish Kids (britishcouncil.org)     Ο Roald Dahl ήταν σπουδαίος Άγγλος συγγραφέας με αξιόλογα βιβλία παιδικ...