5/3/24

ΤΟ ΧΙΟΝΟΚΟΡΙΤΣΟ

     Στο πλαίσιο των δράσεων της σχολικής μας βιβλιοθήκης και με αφορμή τα δύο σχέδια δράσης που υλοποιούνται στο σχολείο μας τη φετινή χρονιά, με τίτλους "Τι γλώσσα μιλούν οι βιβλιοφάγοι;" και "Ένα σχολείο-μια οικογένεια-μια γιορτή", και της δράσης μεγαλοφωνης ανάγνωσης #diavazo_dynata οι μαθητές του Δ2 τμήματος έζησαν σήμερα μια ξεχωριστή αναγνωστική εμπειρία με άρωμα Ρωσίας. 

    Η κα Μαυρικάκη Άννα δέχτηκε με μεγάλη χαρά την πρόσκλησή μας να έρθει στο σχολείο και να διαβάσει στους μικρούς μαθητές ένα ρωσικό παραμύθι που γράφτηκε το 1837 με τίτλο "Το Χιονοκόριτσο". 

    Μας ταξίδεψε στον τόπο της μέσα από το άκουσμα της υπέροχης γλώσσας της και μέσα από έθιμα που μας αφηγήθηκε με αφορμή την ιστορία του Χιονοκόριτσου. Η αφήγηση στα ρωσικά πλαισιώθηκε από μετάφραση - παρουσίαση του παραμυθιού από την κόρη της Γεωργία. 

    Απάντησε σε ερωτήσεις των παιδιών σχετικά με τη δυσκολία της γλώσσας της και τα παρότρυνε να μάθουν όσες περισσότερες γλώσσες μπορούν. 

  Έφερε παραδοσιακά ρωσικά κεράσματα και η Γεωργία με ιδιαίτερη χαρά τα πρόσφερε στους συμμαθητές της και στους δασκάλους της. 

    Η Γεωργία μας εξέπληξε όλους αφού με παρότρυνση των δασκάλων της διάβασε στα ρωσικά και μας είπε το μεγάλο ρωσικό αλφάβητο. Καταχειροκροτήθηκε από όλους μας, αφού μόνο θαυμασμό μας προκάλεσε η ευφράδεια της μικρής μας μαθήτριας που είναι δίγλωσση. 

  Στη συνέχεια τα παιδιά έκαναν μια εικαστική δραστηριότητα-χειροτεχνία και έφτιαξαν τις δικές τους παραδοσιακές ρωσικές κούκλες "Μatrjóška" (Ματριόσκα).

    Τις ευχαριστούμε και τις δύο θερμά!














Σχέδια μαθημάτων - Roald Dahl

   Roald Dahl quick bio | LearnEnglish Kids (britishcouncil.org)     Ο Roald Dahl ήταν σπουδαίος Άγγλος συγγραφέας με αξιόλογα βιβλία παιδικ...