21/11/23

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ



Αγαπητοί γονείς, γιαγιάδες και παππούδες Α' και Β΄τάξεων,

Σας στέλνουμε αυτή την επιστολή για να σας ενημερώσουμε και να σας προσκαλέσουμε στη δράση της σχολικής μας βιβλιοθήκης «Η φωλιά των βιβλιοφάγων». Η δράση αφορά στη μεγαλόφωνη ανάγνωση για μαθητές Α' και Β' τάξεων του σχολείου μας και θα διεξαχθεί την τρέχουσα σχολική χρονιά. 

Ο ρόλος σας είναι σημαντικός και θα ήταν χαρά μας να εμπλακείτε κι εσείς μιας και
σκοπός μας 
είναι με τη συμμετοχή σας στη συγκεκριμένη δράση να αδράξετε τα πολλαπλά οφέλη που αυτή εμπεριέχει.

Πολλοί γονείς ξεκινούν τη μεγαλόφωνη ανάγνωση στα παιδιά τους ήδη από τη βρεφική ηλικία,  αναγνωρίζοντας προφανώς την μεγάλη σημασία της ανάγνωσης στην ολοκληρωμένη ανάπτυξή τους. Ωστόσο, εκείνο στο οποίο δεν έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση είναι η ανάγκη συνέχισης της πρακτικής της μεγαλόφωνης ανάγνωσης στη ζωή του παιδιού και του εφήβου, γιατί ακόμα και αν έχει κατακτήσει την ικανότητα της ανάγνωσης, ωφελείται πολλαπλά, συνεχίζει να εμπλουτίζει το λεξιλόγιό του και να έρχεται σε επαφή με κείμενα που δεν απευθύνονται στη δική του ηλικία (σε επίπεδο δυσκολίας, κατανόησης, διάφορα είδη γραπτού λόγου κλπ).

Όποιος από εσάς επιθυμεί να συμμετέχει, μπορεί να επικοινωνήσει με τον/την εκπαιδευτικό της τάξης του, να δηλώσει συμμετοχή και μαζί με την υπεύθυνη της βιβλιοθήκης, να οργανώσετε από κοινού μια δράση. Θα επιλεγεί ένα βιβλίο-παραμύθι, το οποίο ο γονιός θα διαβάσει μέσα στο χώρο της σχολικής βιβλιοθήκης και έπειτα θα γίνουν κατασκευές, δραματοποιήσεις κ.ά.
Μην διστάζετε, ελάτε να περάσουμε όμορφα!!

Φιλικά,
Η ομάδα της Βιβλιοθήκης:
κα Πόπη Νικητάκη (υπεύθυνη)
κα Πόπη Κουτουλάκη
κα Ελένη Τσαγκαράκη
κα Ηρώ Ποργιαζίδου

 

Σχέδια μαθημάτων - Roald Dahl

   Roald Dahl quick bio | LearnEnglish Kids (britishcouncil.org)     Ο Roald Dahl ήταν σπουδαίος Άγγλος συγγραφέας με αξιόλογα βιβλία παιδικ...