12/4/24

Elmer #ReadWithEurope, #diavazo_dynata

 


    Στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης της σχολικής μας βιβλιοθήκης που αφορά στην δημιουργία κουλτούρας ανάγνωσης ξενόγλωσσων βιβλίων και με αφορμή το πρόγραμμα μεγαλόφωνης ανάγνωσης για μαθητές Α΄ & Β΄ τάξης, η εκπαιδευτικός αγγλικών κα Νικητάκη διάβασε στους μαθητές των δύο τμημάτων Α2 & Α3 το γνωστό παραμύθι του David McKee  "Elmer". 

    Το βιβλίο αγγίζει το θέμα της διαφορετικότητας και του πως μπορούμε να την αγκαλιάσουμε, γιατί κάθε πλάσμα στον κόσμο αυτό είναι σπουδαίο και έχει κάτι να προσφέρει στους άλλους. Ακόμα και στην κοινωνία των ζώων η συμπερίληψη είναι μια έννοια με ιδιαίτερη σπουδαιότητα, που δημιουργεί αρμονική και ισορροπημένη συνύπαρξη των μελών της. Ο Έλμερ αργεί αλλά στο τέλος καταλαβαίνει πόσο σημαντικός είναι για τους υπόλοιπους "κανονικούς" ελέφαντες αφού χωρίς αυτόν εκείνοι χάνουν το γέλιο τους. Είναι αυτός που πάντα τους διασκεδάζει με τα πειράγματα και το χιούμορ του. 

    Οι μαθητές άκουσαν την αφήγηση, συμμετείχαν σε μικρές δραματοποιήσεις κατά τη διάρκεια της και επανέλαβαν γνωστό λεξιλόγιο που είχαν ήδη μάθει όπως χρώματα και ζώα.

Στο τέλος κλήθηκαν να ζωγραφίσουν τους δικούς τους Elmer και να τους αγαπήσουν όπως οι άλλοι ελέφαντες τον ήρωά τους. Οι δημιουργίες των παιδιών έγιναν posters που κόσμησαν τις τάξεις τους.

Το μήνυμα που υιοθετήθηκε ήταν "We are all different but we are all great".




Miq të vërtetë #diavazo_dynata στα Αλβανικά

    Το πρόγραμμα μεγαλόφωνης ανάγνωσης για μαθητές Α΄-Β΄ δημοτικού και το σχέδιο δράσης για την ορατότητα των διαφόρων γλωσσών που υπάρχουν ...