19/3/24

Βιβλιοπαρουσιάσεις



My favourite book

    Στο πλαίσιο του μαθήματος των αγγλικών και με αφορμή το σχέδιο δράσης "Τι γλώσσα μιλούν οι βιβλιοφάγοι;" οι μαθητές του Δ2 παρουσίασαν τα αγαπημένα τους βιβλία. Τα βιβλία ήταν αγγλικά και τα παιδιά τα δανείστηκαν από τη σχολική βιβλιοθήκη, σε μια προσπάθεια ανάγνωσης σε γλώσσα άλλη από τη μητρική τους. Τα ξεχώρισαν μέσα από πολλά αναγνώσματα που έχουν δανειστεί από την αρχή της χρονιάς και τα παρουσίασαν στους συμμαθητές τους με ποικίλους τρόπους που τα ίδια επέλεξαν. Ζωγράφισαν εικόνες εμπνευσμένες από τα βιβλία, αφηγήθηκαν τις ιστορίες γραπτά στα ελληνικά και εκφράστηκαν προφορικά στα αγγλικά μέσα από βίντεο που δημιούργησαν. 

Μέσα στα βιβλία που παρουσιάστηκαν ήταν και κάποια δικά τους που ξεχώρισαν και ήθελαν να μιλήσουν γι αυτά κεντρίζοντας το ενδιαφέρον των συμμαθητών τους, καθώς ανήκαν σε διάφορα είδη όπως κόμικ και εγκυκλοπαίδειες με μνημεία. 
    


 















Σχέδια μαθημάτων - Roald Dahl

   Roald Dahl quick bio | LearnEnglish Kids (britishcouncil.org)     Ο Roald Dahl ήταν σπουδαίος Άγγλος συγγραφέας με αξιόλογα βιβλία παιδικ...