23/3/24

Ο Πρίγκηπας Χαρταετός

   


Βιβλιοπαρουσίαση- Ελένη Μπετεινάκη

    Στα πλαίσια του σχεδίου δράσης της ομαλής μετάβασης από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό και του προγράμματος της μεγαλόφωνης ανάγνωσης που είναι σε εξέλιξη στο σχολείο μας για τη φετινή σχολική χρονιά, οι μαθητές της Α & Β τάξης με τις εκπαιδευτικούς και τα παιδιά του 3ου νηπιαγωγείου, υποδέχτηκαν στις 19 Μαρτίου, την εκπαιδευτικό και συγγραφέα κ. Ελένη Μπετεινάκη στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας.

    Η κ. Μπετεινάκη, μετά από πρόσκληση που της απηύθυναν οι εκπαιδευτικοί της Α΄ τάξης ήρθε και παρουσίασε στα παιδιά το βιβλίο της: " Ο πρίγκηπας Χαρταετός".  

    Χρησιμοποίησε  τις πολύ όμορφες κούκλες -- ήρωες του παραμυθιού και τους διηγήθηκε το παραμύθι με ένα πολύ όμορφο και ξεχωριστό τρόπο, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών. Βασικός ήρωας, ο πρίγκηπας Χαρταετός που, όπως κάθε νέος, αγαπούσε πολύ τις περιπέτειες. Όνειρό του; Να ταξιδέψει μακριά από το νησί του, να γνωρίσει τον κόσμο. Θα τα καταφέρει άραγε; 

    Ένα σύγχρονο παραμύθι για τις επιθυμίες και τα όνειρα, αλλά και για  τις υποσχέσεις που πρέπει να τηρούνται. 

    Ευχαριστούμε πολύ την κ. Ελένη για την όμορφη παρουσίαση και ευχόμαστε να μας ταξιδεύει πάντα με την έμπνευση και τη δημιουργικότητά της.


 Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές της Α΄ τάξης


Ακολουθεί μια παρουσίαση της συγγραφέως

























Σχέδια μαθημάτων - Roald Dahl

   Roald Dahl quick bio | LearnEnglish Kids (britishcouncil.org)     Ο Roald Dahl ήταν σπουδαίος Άγγλος συγγραφέας με αξιόλογα βιβλία παιδικ...