7/5/24

Miq të vërtetë #diavazo_dynata στα Αλβανικά





    Το πρόγραμμα μεγαλόφωνης ανάγνωσης για μαθητές Α΄-Β΄ δημοτικού και το σχέδιο δράσης για την ορατότητα των διαφόρων γλωσσών που υπάρχουν στο σχολείο μας εξαιτίας της φοίτησης αλλοδαπών μαθητών σε αυτό, οδήγησαν στην υλοποίηση μιας ακόμη ενδιαφέρουσας βιβλιοδράσης, που πραγματοποιήθηκε στο χώρο της σχολικής μας βιβλιοθήκης υπό την οργάνωση του εκπαιδευτικού κ Χάρη Καστραντά.


    Οι μαθητές του Α3 τμήματος αυτή τη φορά υποδέχτηκαν την κα Πάολα Σένια η οποία διάβασε στα Αλβανικά στα παιδιά το παραμύθι με τίτλο "Miq të vërtetë" που σημαίνει " Αληθινοί φίλοι". Το παραμύθι μιλάει για τη δύναμη της φιλίας που μπορεί να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε δύσκολές καταστάσεις. Η κα Σένια διάβασε στα Αλβανικά και η μικρή κόρη της Ολίβια μετάφρασε το παραμύθι στα Ελληνικά ώστε να το κατανοήσουν οι συμμαθητές της. Κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης με καθοδήγηση του κ Καστραντά οι μικροί μαθητές είδαν εικόνες από την θαυμάσια εικονογράφηση του βιβλίου και συμμετείχαν σε συζήτηση απαντώντας σε ερωτήσεις του. Στο τέλος ζωγράφισαν χαρακτήρες (ζωάκια) από την ιστορία με την προοπτική να δημιουργηθεί ένα πόστερ κολάζ που θα κοσμήσει την τάξη τους.


    Ευχαριστούμε θερμά την κ Σένια που ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας.






Σχέδια μαθημάτων - Roald Dahl

   Roald Dahl quick bio | LearnEnglish Kids (britishcouncil.org)     Ο Roald Dahl ήταν σπουδαίος Άγγλος συγγραφέας με αξιόλογα βιβλία παιδικ...